Veel gestelde vragen over Permateek teakdekken

Nee, het is gemaakt van een kleurvast kunststof het wordt niet grijs zoals echt teakhout. Wel zal het dek in de loop der tijd iets donkerder worden, dit heeft er met name mee te maken dat als wij de panelen klaar hebben ze eerst nog een keer geschuurd worden. Het effect daarvan is net als bij echt hout, het wordt dan eerst wat lichter en daarna gaat hij weer terug naar zijn originele kleur.

Natuurlijk wordt een kunststof teakdek ook vies. Weersomstandigheden, zand, stuifmeel, bladeren van bomen, vieze schoenen en nog heel veel ander factoren zorgen ervoor dat het dek vies wordt. We praten dan over oppervlakkig vuil.

Het fijne is alleen dat het minder snel zichtbaar is en omdat het een vol kunststof is kan het vuil er niet intrekken. Met gewoon water en zeep is het oppervlakte vuil weer gemakkelijk te verwijderen. Bij ernstige vervuiling is er bij ons een kunststofteak reiniger te verkrijgen.

Nee, het materiaal heeft verder geen bescherming nodig.

Ja, verschillende mensen hebben verschillende smaken.

Alle dekken worden met de hand gemaakt dus mist haalbaar kunnen we het in uw gewenste patroon maken.

Nee, de panelen worden over de gehele oppervlakte verlijmd.
Er hoeven dus geen gaten in de boot geboord te worden. U hoeft dus niet bang te zijn voor lekkage.

Na het aanbrengen van de benodigde hechtmiddelen worden de panelen verlijmd met een speciale Nautical CA MS Polymeer kit.

Deze kit is UV, zoutwater, olie en benzine bestendigd. Tevens blijft deze flexibel onder alle weersomstandigheden. Dit is belangrijk daar de uitzettingscoëfficiënten van het dek en de boot anders zijn.

Ja, dit behoort echter niet tot het normale onderhoud.

Het materiaal is door en door gekleurd en het is niet voorzien van een toplaagje. Alleen als u een vlek heeft die u er echt niet met water en zeep uitkrijgt kunt u het dek opnieuw schuren. Ook als wij een reparatie hebben uitgevoerd schuren we het dek.

Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Als het dek nat geworden is bijvoorbeeld na een regenbui dan is alleen de oppervlakte nat, gaat het zonnetje weer schijnen dan droogt het snel weer op.

In verhouding tot echt teakhout droogt het kunststof een stuk sneller.

Nee, er is zeer veel aandacht besteed aan de antislipwerking. Het is van groots belang dat u niet uitglijd op een nat (of droog) dek.

Het is speciaal ontworpen voor gebruik op boten en dus is een nat dek iets dat we veel meemaken.

U mag van ons gerust over het dek lopen met zwarte schoenzolen, maar dit raden wij u wel af. Zwarte zolen geven nu eenmaal op elke vloer meer af dan een andere kleur.

Daarbij komt dan ook nog dan ze strepen kunnen geven en die zijn net als op elke andere vloer lastiger te verwijderen.

Ja, indien er een schade aan het dek is kunnen wij dit voor u repareren.

Nee, er wordt uitsluitend nieuw materiaal gebruikt, gerecycled materiaal zou een naar luchtje kunnen geven en gerecycled kunststof verkleurd veel meer. Wel is het recyclebaar.

Ja, voor het actuele assortiment zie tabblad “Kleuren”.

Dit is een lastige vraag want wat voor de één lekker is dat is voor een ander heet. Als het buiten 35 graden is wordt het dek zeker goed warm, het heeft immers een kleur die de warmte absorbeert. Zelf ervaar ik het bij ca. 25 graden niet als bloedheet aan de blote voeten.

Indien u met regelmaat in de warme landen gaat varen of bent u iets gevoeliger dan doet u er slim aan om voor lichte kleur Permateek te kiezen. Een lichte kleur absorbeert minder warmte.

Permateek heeft een dikte van 5mm vol kunststof (100% homogeen).

Nee, in de praktijk is gebleken dat lijmverbindingen in de loop der tijd hun kracht verliezen. Hierdoor gaan de naden openstaan en kan er vocht onder de panelen komen.

Bij ons worden alle stroken aan elkaar gelast. Dit doen wij met behulp van hete lucht, we lassen de stroken aan elkaar. Deze worden dan samengesmolten/gevulkaniseerd. Dit geeft een oersterke en een waterdichte verbinding.

Ja, Permateek wordt ook gebruikt in badkamers, op balkons, in sauna’s, rond zwembaden, in tuinhuizen, in caravans enz.

Wat is lijfhout?

Lijfhout is een rand rondom het paneel, als een soort kader. Het geeft de panelen een luxere uitstraling.

Met Lijfhout

Zonder Lijfhout